Relevant onderwerp

Alles over huurgrond

Let goed op de volgende zaken en voorkom hoge kosten
of zelfs het verlies van uw vakantiehuis.

Recreatiewoning | Kopen | Verkopen | Vakantiehuiswinkel.nl

Alles over huurgrond

Let goed op de volgende zaken en voorkom hoge kosten of zelfs het verlies van uw vakantiehuis.

 

Het contract

Van wie huurt u precies de grond, is de verkoper van de woning de eigenaar van het park en zijn de huurkosten inclusief de zogenaamde beheerbijdrage.

 

Voor hoe lang huurt u de grond

Tegen welke condities; weet u op welke basis de jaarlijkse verhoging plaatsvindt of bepaalt de verhuurder dit? Hoe staat het met de opzegtermijn voor u, en voor de eigenaar: een maand, een kwartaal of een jaar?

 

De condities

Wat is uw positie als de huur wordt opgezegd en als er volgens het contract ontruimd moet worden opgeleverd? Dit betekent dan dat u zelf de recreatiewoning moet (laten) verwijderen. Denk daarbij aan kosten tussen de € 2.500,– en € 5.000,–. Als u niet ontruimd hoeft op te leveren, blijft de woning dan staan? En zo ja wat krijgt u dan voor de woning?

 

Wat staat er in de overeenkomst over het verkopen van uw woning

Mag u aan iedereen verkopen, of bepaalt de verhuurder aan wie hij de grond verhuurt? In dat geval wordt het huis dan heel wat moeilijker te verkopen. Wanneer het park besluit om te gaan herstructureren en u moet uw woning verplaatsen, wie betaalt dit dan en hoe lang vantevoren hoort u dit?

Wist u dat:

  1. U wellicht toeristenbelasting moet betalen als u de woning verhuurt?
  2. U, wanneer u meer dan 90 dagen per jaar in de woning verblijft, forensenbelasting moet betalen?
  3. U in de meeste gevallen zelf voor uw verzekering moet zorgdragen; dat dit slechts bij uitzondering voor het gehele park is geregeld en dat bij verhuur andere, hogere tarieven gelden?
  4. U los van de verhuurovereenkomst ook nog te maken kunt krijgen met beheer- en exploitatieovereenkomsten, waarin separate verplichtingen staan?
  5. U ook nog soms, afhankelijk van de huurovereenkomst, onroerende zaakbelasting moet betalen aan de gemeente?

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren

Open chat
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
Powered by