Relevant onderwerp

Tips voor de verkooponderhandelingen

Om u goed voor te bereiden op de onderhandelingen vindt u hieronder negen tips.

Recreatiewoning | Kopen | Verkopen | Vakantiehuiswinkel.nl

De verkooponderhandelingen

Om u goed voor te bereiden op de onderhandelingen vindt u hieronder negen tips.

Het is belangrijk vooraf over de volgende zaken na te denken:
1) Voordat u gaat onderhandelen over de verkoopprijs stelt u uw doel vast. Welk bedrag wenst u minimaal te ontvangen en welke mogelijke herstel kosten bent u bereid te betalen.

2) U gaat geen wedstrijd in met winnaars of verliezers maar probeert voor iedereen een goede sfeer te creëren. Bedenk daarbij: de beste prijs krijgt u niet als u wint, maar als het u wordt gegund

3) Weet waar u over praat, ken de markt, vraag bij uw makelaar informatie op over het park en het gebied en weet ook de voordelen van de omgeving en de laatste verkoopprijzen.

4) Wees beleefd in uw onderhandelingen; de koper biedt nooit te weinig voor uw woning maar zijn budget is niet toereikend en hij heeft wellicht nog niet het gevoel dat ú heeft met uw eigen stek.

5) Voorkom emotionele betrokkenheid en schakel zo mogelijk geen relaties of familie in bij de onderhandelingen. Zij willen zich waarmaken en denken te vaak in termen van winnen en verliezen. Het gevolg: u krijgt een welles-nietes situatie.

6) Begin met de hoogst mogelijke doch realistische prijs en schakel eventueel in kleine stapjes de prijs omlaag. Weet dat in de regel de aankoopprijs tot stand is gekomen na ca. drie prijsverlagingen van uw kant. Het voelt voor de koper heel anders als u drie keer een bedrag eraf doet dan één keer het totale bedrag.
Voorkom een alles of niets-situatie; houd altijd een deur(tje) open.

 

Een bod ontvangen?

7) Als er overeenstemming is, bevestig die dan per e-mail. Als er tussentijds stapjes worden gemaakt ook. Leg alles vast

8) Stel de juiste aankoopovereenkomst op probeer de ontbindende voorwaarden te beperken.
Wanneer het sluiten van een overeenkomst niet lukt, rond dan altijd positief af en bedank voor de interesse. Wellicht bedenkt de koper zich nog en meldt hij zich later alsnog.

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren