Relevant onderwerp

Warmwatervoorziening en verwarming

Bij aankoop van een vakantiehuis is het belangrijk om, los van alle zaken als staat van onderhoud, dakbedekking en isolatie, extra aandacht te schenken aan de twee volgende zaken:

Recreatiewoning | Kopen | Verkopen | Vakantiehuiswinkel.nl

Warmwatervoorziening en verwarming

Bij aankoop van een vakantiehuis is het belangrijk om, los van alle zaken als staat van onderhoud, dakbedekking en isolatie, extra aandacht te schenken aan de twee volgende zaken:

 

Warmwatervoorziening

In diverse recreatiewoningen zorgt een geiser voor het verwarmen van het water. Een geiser verbrandt gas en heeft daarvoor verse lucht nodig. Een open geiser haalt de verbrandingslucht uit de ruimte, terwijl een gesloten geiser de verbrandingslucht direct van buiten betrekt. Daarnaast heeft een open geiser geen afvoerbuis; de verbrandingsgassen circuleren en moeten door middel van ventilatie naar buiten worden afgevoerd. Bij onvoldoende ventileren bestaat de kans dat koolmonoxidedampen ontstaan. Wij adviseren altijd een recreatiewoning met een zogenaamde gesloten geiser aan te schaffen.

 

Verwarming

Verwarming geschiedt tegenwoordig meestal door een CV-installatie met radiatoren. Bij oudere woningen vindt u vaak nog een gaskachel. Een gaskachel is een ideale manier van verwarmen voor een stacaravan of kleinere recreatiewoning, omdat deze snel aan- en uitgezet kan worden. Nadeel is dat bij vrieskou altijd de waterleidingen afgetapt moeten worden om bevriezing te voorkomen. Met centrale verwarming kun je de recreatiewoning het gehele jaar door vorstvrij houden. Bijkomend voordeel is dat de CV-installatie ook zorgt voor het verwarmen van water, waardoor u geen geiser nodig heeft.

 

Gas

Butaan is geschikt als het zeker is dat de kachel nooit bij lagere temperaturen dan 4 graden wordt gebruikt, anders moet men propaan gebruiken. De verklaring daarvoor is, dat onder de 4 graden de gasdruk in een butaanfles niet genoeg is, met het gevaar dat lucht kan binnendringen en het mengsel explosief kan worden. Met propaan bestaat dit gevaar niet. Veel parken zijn tegenwoordig aangesloten op alle nutsvoorzieningen: water, elektriciteit én aardgas.

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren